فیتواسترول ها

فهرست مطالب

فیتواسترول ها ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان هستند که می توانند به شما کمک کنند سطح کلسترول خود را به طور ایمن کاهش دهید تا از خطرات سلامتی مانند حمله قلبی و سکته جلوگیری کنید. آنها همچنین ممکن است به پیشگیری از چاقی، دیابت و سرطان کمک کنند. برای دستیابی به اهداف رژیم غذایی و کنترل کلسترول بالا، از غذاهایی با استرول های گیاهی اضافه شده استفاده کنید یا از مکمل ها استفاده کنید.

فیتواسترول ها چیست؟

فیتواسترول ها (fi-TAH-ster-ols) محصولات طبیعی (ترکیبات) موجود در گیاهان هستند. خوردن غذاهای گیاهی با فیتوسترول به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم ممکن است به شما در کاهش سطح کلسترول کمک کند. شما می توانید فیتواسترول ها را در موارد زیر پیدا کنید:میوه ها و سبزیجات.

  • غلات کامل
  • آجیل و خشکبار
  • برخی از گیاهان دارویی

نام های دیگر فیتواسترول ها عبارتند از:

استانول های گیاهی
استرول های گیاهی
استرهای استانول


فواید درمانی برای فیتواسترول ها

فیتوسترول ها به شما کمک می کنند تا سطح کلسترول خون را مدیریت کنید و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، حمله قلبی یا سکته را کاهش دهید. کلسترول یک ماده مومی شکل است که توسط کبد شما ساخته می شود و در خون شما گردش می کند.

بدن شما برای ساخت سلول، محافظت از اعصاب و ساخت ویتامین ها و هورمون ها به کلسترول نیاز دارد. اما مقدار زیادی از نوع خاصی از کلسترول (LDL یا کلسترول “بد”) اگر در شریان‌های شما جمع شود و آنها را مسدود کند، می‌تواند باعث مشکلات قلبی شود.

فیتواسترول ها همچنین ممکن است به پیشگیری از چاقی، دیابت و سرطان کمک کنند. مطالعات اولیه نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از فیتواسترول می تواند خطر ابتلا به سرطان را تا 20 درصد کاهش دهد.

انواع فیتواسترول ها چیست؟


محققان بیش از 250 نوع فیتواسترول را شناسایی کرده اند. موارد رایج عبارتند از:بتا سیتوسترول.
بتا سیتوستانول
کامپستانول
کامپسترول
استیگماسترول


چه کسانی باید از فیتواسترول استفاده کنند؟

بیشتر مردم می توانند از خوردن غذاهای حاوی فیتوسترول بیشتر سود ببرند. شما ممکن است از یک رژیم غذایی سرشار از فیتواسترول یا با مصرف روزانه مکمل فیتوسترول بهره مند شوید، در صورتی که:

بیماری قلبی یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی.
کلسترول بالا، از جمله هیپرکلسترولمی خانوادگی (FH)، که کنترل آن دشوار است.
سابقه آترواسکلروز.


چه کسانی نباید فیتواسترول مصرف کنند؟


فیتواسترول ها برای افراد مبتلا به سیتوسترولمی، یک اختلال ژنتیکی که در آن کلسترول و استرول های گیاهی در بدن تجمع می یابد، توصیه نمی شود. سطوح بالای استرول گیاهی ممکن است باعث افزایش خطر آترواسکلروز زودرس (پیش از موعد) شود. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید تا یک برنامه غذایی مناسب برای شما ایجاد کنید.

فواید فیتواسترول ها چیست؟

فیتواسترول ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و شباهت زیادی به کلسترول دارند. آنها از نظر ساختاری مشابه کلسترول هستند و در روده ها با کلسترول برای جذب رقابت می کنند. این امر می تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند.

فواید فیتواسترول ها عبارتند از:

کاهش کلسترول خون: فیتواسترول ها می توانند به کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) تا 10 تا 15 درصد کمک کنند. این امر می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان: برخی مطالعات نشان داده اند که فیتواسترول ها می توانند به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها، مانند سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و سرطان پروستات کمک کنند.
تقویت سیستم ایمنی: فیتواسترول ها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.
کاهش التهاب: فیتواسترول ها می توانند به کاهش التهاب در بدن کمک کنند.
بهبود سلامت پوست: فیتواسترول ها می توانند به بهبود سلامت پوست کمک کنند.

اگر به اندازه کافی از آنها را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب و با چربی اشباع شده و کلسترول مصرف کنید، فیتواسترول ها در کاهش کلسترول موثر هستند. مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی روزانه حاوی 2 گرم فیتواسترول با 8 تا 10 درصد کاهش سطح کلسترول LDL مرتبط است. فیتواسترول ها همچنین می توانند برای افرادی که از استاتین ها یا ازتیمیب، یک داروی کاهش دهنده کلسترول استفاده می کنند، سودمند باشند.

خطرات فیتواسترول ها چیست؟


فیتواسترول ها به طور کلی برای اکثر افراد سالم بی خطر هستند. آنها معمولاً در بدن شما باقی نمی مانند و بر نحوه جذب ویتامین های محلول در چربی A، D، E و K تأثیر نمی گذارند (ویتامین های محلول در چربی می توانند در چربی حل شوند.)

هیچ دارویی را با استرول های گیاهی جایگزین نکنید. اگر از مکمل های فیتوسترول استفاده می کنید، برچسب ها را بخوانید تا مواد تشکیل دهنده و عوارض جانبی را بررسی کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال یا نگرانی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

گیاهان حاوی فیتواسترول

فیتواسترول ها در انواع مختلفی از غذاهای گیاهی یافت می شوند، از جمله:

دانه های روغنی، مانند دانه کتان، کنجد و تخم آفتابگردان
آجیل و دانه ها، مانند بادام، بادام زمینی و فندق
سبزیجات، مانند سویا، سبزیجات برگ سبز و قارچ
میوه ها، مانند آووکادو و گریپ فروت
مقدار فیتواسترول در غذاهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، یک اونس (28 گرم) دانه کتان حاوی حدود 2.3 گرم فیتواسترول است، در حالی که یک اونس (28 گرم) بادام زمینی حاوی حدود 0.4 گرم فیتواسترول است.

در گیاهان علفی، فیتواسترول ها در گیاهانی مانند مریم گلی، پونه کوهی و میخک دیده میشود.